Power Door Lock Problem(s) - DSM Forums: Mitsubishi Eclipse, Plymouth Laser, and Eagle Talon Forum: DSMtalk.com
 
HomeForumGalleryClassifiedsAbout UsAdvertiseContact Us

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   DSM Forums: Mitsubishi Eclipse, Plymouth Laser, and Eagle Talon Forum: DSMtalk.com > DSM Tech Central > Body Tech and Appearance

DSMTalk.com is the premier Mitsubishi Eclipse Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-22-2004, 08:36 AM   #1
Brett95GST
Super DSMtalker
 
2002 WRX
Join Date: Feb 2002
Location: Richmond, Virginia
Posts: 343
Brett95GST's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Power Door Lock Problem(s)

Well for around 4 months now my whole power door lock system has not been working. Whenever I try and press the keyless locking button the locks TRY and move but only moves like half way then it stops, and the fuse blows. Does anyone else have this problem, and know somehow to fix it? I have tried peeling back the plastic film, and looking at the lock, but I can't see anything to take apart so I just sprayed a lot of WD40 in there...and it didn't fix it. I just don't see why it keeps blowing fuses after like 1-2 presses on the keyless entry system.

HELP ME PLEASE!!!

__________________
Brett
My AWD envy has finally been fulfilled.
Brett95GST is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-22-2004, 09:07 AM   #2
GSXtsy
Ultra DSMtalker
 
1995 ECLIPSE GSX
Join Date: Aug 2002
Location: Wisconsin
Posts: 1,185
GSXtsy's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
My car does the same thing, only does not blow the fuse. It trys to lock, and stops about half way because it seems it dosen't have enough power. I'm pretty sure its because I need new power lock motors. Maybe your motors are so worn they're shorting out and blowing the fuse!?
__________________
DSM = Damn Splendid Machinery

GSXtsy is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 09:22 AM   #3
stretch415
Super DSMtalker
 
95 GS-T 350whp
Join Date: Oct 2003
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 296
stretch415's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Its a common problem with the passenger side I know the gears strip and then it has a hard time going all the way. Otherwise the shaft that goes to the actual lock sticks or gets pinched and thats what causes the stripped gears in the first place
__________________

95 GS-T 350whp daily driver
stretch415 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 09:40 AM   #4
greenstreak
Honorary Administrator
I don't have a life DSMtalker
 
greenstreak's Avatar
 
1996 Talon Tsi AWD
Join Date: Aug 2000
Location: Dublin, Pa,
Posts: 17,446
greenstreak's Gallery
Feedback Score: 19 reviews
....over to body tech.
__________________
greenstreak is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 07:38 PM   #5
tunerkid
DSMtalker
 
1998 Eclipse N/T
Join Date: Jul 2003
Location: Lancaster, PA
Posts: 164
tunerkid's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
i have that problem too! grr i just got my alpine alarm installed and it kinda defeats the purpose of keyless entry, i took my door panal off, and wd-40'ed it, didnt, work, got pissed off and starting bending that rod thing, well it goes the whole way in now, but doesnt lock, it was working fine, then my car got broken into and the people that fixed my window musta fucked something up, they ARE fixing it, and they ARE going to pay for it.
__________________
All Show and Real Slow.

tunerkid is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2004, 07:59 PM   #6
Brett95GST
Super DSMtalker
 
2002 WRX
Join Date: Feb 2002
Location: Richmond, Virginia
Posts: 343
Brett95GST's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally posted by stretch415
Its a common problem with the passenger side I know the gears strip and then it has a hard time going all the way. Otherwise the shaft that goes to the actual lock sticks or gets pinched and thats what causes the stripped gears in the first place

If that is the case, how can you go about trying to remove that piece to try and replace it. When I rip apart the plastic film I just see a white box with the metal cable attaching to one part of it. I can't find anywhere where I can actually try and take something apart. I tried looking in the DSM manual...but it really has nothing of value in there at all.

Man, I don't want to have to resort to taking this to the dealer and getting charged like $500 to fix it!!!
__________________
Brett
My AWD envy has finally been fulfilled.
Brett95GST is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2004, 08:41 AM   #7
talontsiawd
Elite DSMtalker
 
talontsiawd's Avatar
 
2002 Honda Accord
Join Date: Feb 2001
Location: Lafayette, CA
Posts: 2,496
talontsiawd's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally posted by GSXtsy
My car does the same thing, only does not blow the fuse. It trys to lock, and stops about half way because it seems it dosen't have enough power. I'm pretty sure its because I need new power lock motors. Maybe your motors are so worn they're shorting out and blowing the fuse!?
Mine did the same same too. I did not blow fuses so it was probably a bigger problem than mine. My linkage was rubbing alittle on the passenger side when i pulled off the door pannel. My motor seems very weak so any rubbing made the doors not lock. You can see if you have the same thing put if you are blowing fuses, you probably have a bigger problem on your hands.
__________________
-Matt
95 Talon Tsi Awd (sold)
2002 Accord EX Coupe
talontsiawd is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2004, 09:37 AM   #8
GSXtsy
Ultra DSMtalker
 
1995 ECLIPSE GSX
Join Date: Aug 2002
Location: Wisconsin
Posts: 1,185
GSXtsy's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally posted by talontsiawd
Mine did the same same too.
How did you fix it? Did you have to buy new motors?


I didn't notice any rubbing when I took the door panel off. I'm thinking I'll have to replace the whole motor
__________________
DSM = Damn Splendid Machinery

GSXtsy is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2004, 12:43 PM   #9
talontsiawd
Elite DSMtalker
 
talontsiawd's Avatar
 
2002 Honda Accord
Join Date: Feb 2001
Location: Lafayette, CA
Posts: 2,496
talontsiawd's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally posted by GSXtsy
How did you fix it? Did you have to buy new motors?


I didn't notice any rubbing when I took the door panel off. I'm thinking I'll have to replace the whole motor
I just found where it was rubbing. It was where the metal linkage goes through the plastic cover behind the door pannel.
__________________
-Matt
95 Talon Tsi Awd (sold)
2002 Accord EX Coupe
talontsiawd is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2004, 12:51 PM   #10
tunerkid
DSMtalker
 
1998 Eclipse N/T
Join Date: Jul 2003
Location: Lancaster, PA
Posts: 164
tunerkid's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
and did what? bend the metal or what?
__________________
All Show and Real Slow.

tunerkid is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2004, 02:08 PM   #11
talontsiawd
Elite DSMtalker
 
talontsiawd's Avatar
 
2002 Honda Accord
Join Date: Feb 2001
Location: Lafayette, CA
Posts: 2,496
talontsiawd's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally posted by tunerkid
and did what? bend the metal or what?
No, it was just snagging on the plastic. Do your lock sort of struggle to move (ie make noise)? That is what mine were doing. If it isn't making any sort of noise, you probably have a bigger problem than i had.
__________________
-Matt
95 Talon Tsi Awd (sold)
2002 Accord EX Coupe
talontsiawd is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2004, 02:53 PM   #12
2gtalonklos
New DSMtalker
 
eagle talon tsi awd 95
Join Date: Oct 2003
Location: usa
Posts: 80
2gtalonklos's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
i have the same problem i put a new fuse in and it blows it....a mechanic told me i had bad acutators and it was expensive ot fix
2gtalonklos is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2004, 04:44 PM   #13
tunerkid
DSMtalker
 
1998 Eclipse N/T
Join Date: Jul 2003
Location: Lancaster, PA
Posts: 164
tunerkid's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally posted by tunerkid
and did what? bend the metal or what?
yea it tries it damnest to lock but cant, it struggles and then quits, what piece was it catching on? and what exactly do you mean it was "catching"? what was catching, the rod itself or up where that white plastic piece is? and what did you do to fix it?
__________________
All Show and Real Slow.

tunerkid is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2004, 08:14 AM   #14
Brett95GST
Super DSMtalker
 
2002 WRX
Join Date: Feb 2002
Location: Richmond, Virginia
Posts: 343
Brett95GST's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Bah, I am just going to give up on this...I can't fix it and I don't want to drop like $500 to buy new motors/actuators to fix this.


__________________
Brett
My AWD envy has finally been fulfilled.
Brett95GST is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 10:00 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© AutoGuide