Really Rough Idle after Rebuild - DSM Forums: Mitsubishi Eclipse, Plymouth Laser, and Eagle Talon Forum: DSMtalk.com
 
HomeForumGalleryClassifiedsAbout UsAdvertiseContact Us

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   DSM Forums: Mitsubishi Eclipse, Plymouth Laser, and Eagle Talon Forum: DSMtalk.com > DSM Tech Central > Help! Tech

DSMTalk.com is the premier Mitsubishi Eclipse Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2010, 09:51 AM   #1
kingclem123
New DSMtalker
 
Eagle talon 95
Join Date: May 2010
Location: Missouri
Posts: 5
kingclem123's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Really Rough Idle after Rebuild

Ok rebuilt the engine recently, herea are the Mods on the car.

Car is a 2G
1G bottom end
2G head (rebuilt by DSM graveyard)
big 16G turbo
750cc ing
walbro 255cc fuel rail
Apexi EBC
Punishment FMIC
DSM link

The car started up fine on the first try, there was a little bit of white smoke out the exhaust but that went away i ran the car for a few minutes.the car had high idle, but everything sounded good. the car heated up to normal temperture and would bogged down. i thought this was normal because i figured it just needed to be tuned. when i came home from work and went to start her, she was hesitant and the idle was real sloppy. plus i saw what looked like a small amount of vapor/smoke coming from behind the intake. i imeadiately did a compression check , there were between 165-175 across the board, so that was good, i then did a boost leak test and found that i have a crack in my VC, im replacing that tonight after i get home. one other thing, i noticed the grey vapor by the intake when i cranked the engine but couldnt tell where its was comming from.

any ideas why the idle is so erradic and wont stay started?
kingclem123 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-01-2010, 11:59 PM   #2
luthoro
New DSMtalker
 
luthoro's Avatar
 
1990 Eclipse GSX
Join Date: May 2010
Location: O Fallon, Missouri
Posts: 43
luthoro's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Re: Really Rough Idle after Rebuild

Is it still rough under throttle or just when idling? I ask because my 90 GSX is running pretty much like shit at idle but does fine under throttle. I have been looking back a few pages and couldn't find anything with the same symptoms as me. Maybe we both have the same issue.
luthoro is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 07:59 AM   #3
goalie40
Hardcore DSMtalker
 
goalie40's Avatar
 
1997 GST Spyder
Join Date: Nov 2007
Location: North Hollywood CA.
Posts: 707
goalie40's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Re: Really Rough Idle after Rebuild

Two things. First double check timing you could be off a tooth. It could just be the no tune. My old GST ran like crap, with just 550's and no tune.
__________________
goalie40 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 10:56 AM   #4
luthoro
New DSMtalker
 
luthoro's Avatar
 
1990 Eclipse GSX
Join Date: May 2010
Location: O Fallon, Missouri
Posts: 43
luthoro's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Re: Really Rough Idle after Rebuild

I forgot to mention, mine is a fresh rebuild, too. About 5k on it. All I know about this car is that they used Crower forged rods and JE forged pistons for the rebuild, it also has a 16g turbo upgrade and a Megan Racing turbo-back 3" exhaust. Boosting at 16-20psi. I don't know what size the injectors are, but I pulled the plugs the day I got it, and from their condition, its running rich. I assumed it still had stock 450cc injectors, but maybe not?
luthoro is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 11:15 AM   #5
kingclem123
New DSMtalker
 
Eagle talon 95
Join Date: May 2010
Location: Missouri
Posts: 5
kingclem123's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Re: Really Rough Idle after Rebuild

Well i found the problem and shes purring like a kitten now. I didnt install my timing belt on tight enough and skipped a tooth. Now everything looks good as far as breakin in goes. Got lucky as far as that i didnt bend a valve. still 165-180s across all cylinders. Thanks for the help though.
kingclem123 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 09:21 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© AutoGuide