95 mitsubishi eclipse gst no spark????? - DSM Forums: Mitsubishi Eclipse, Plymouth Laser, and Eagle Talon Forum: DSMtalk.com
 
HomeForumGalleryClassifiedsAbout UsAdvertiseContact Us

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   DSM Forums: Mitsubishi Eclipse, Plymouth Laser, and Eagle Talon Forum: DSMtalk.com > DSM Tech Central > Help! Tech

DSMTalk.com is the premier Mitsubishi Eclipse Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-31-2011, 03:48 PM   #1
b-rad
New DSMtalker
 
95 mitsubishi eclipse
Join Date: Mar 2010
Location: texas
Posts: 4
b-rad's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
95 mitsubishi eclipse gst no spark?????

i rebuilt the motor (4g63) and put it back in an turnded it over but no spark. it has brand new crank and cam sensors. use at volt meter and im getting 12.68 at the bottom plug of the coils. the connector is getting 12.69 at the single wire at the point of the triangle connector when the key is turned to the on position. the other two wires to the connector has 0 volts when key is on or turning over is this right??? im not getting any spark to the plugs what so ever. what could be the problem ???? could it be the coils??
b-rad is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-01-2011, 02:19 PM   #2
OZeclipse99DSM
DSMtalker
 
OZeclipse99DSM's Avatar
 
97 gsx, 99 gs, 98 gs
Join Date: May 2011
Location: Washington
Posts: 213
OZeclipse99DSM's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Re: 95 mitsubishi eclipse gst no spark?????

Ah, yes. So your saying your not getting any spark to any plugs correct? And what "connector are you talking about? The one that goes to your coil pack that is on the side of the coils?
OZeclipse99DSM is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 02:29 PM   #3
OZeclipse99DSM
DSMtalker
 
OZeclipse99DSM's Avatar
 
97 gsx, 99 gs, 98 gs
Join Date: May 2011
Location: Washington
Posts: 213
OZeclipse99DSM's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Re: 95 mitsubishi eclipse gst no spark?????

i can help you with any common sense things but Im not familiar with the 4g63s Im more a fan of all motor 420a's. I know the design of the coil/coil pack is different on both engines but every coil/distributor/coil pack has basically the same operation. You need to make sure your getting power to the coils. If you are..you need to make sure your spark plug wires are good. Which usually they never go bad all at once unless you had them soaking in brake fluid lol. I am going to guess you need a new coil. Now that wire that is getting power, is probably just a standard power wire to power the coils. Dont quote me on that because Im not familiar with your power plant but on the 420a it's like that. On the 420a i dont get any power to any of those other wires/plugs until i am cranking the motor over. Those cause the plugs to spark. If they had power well the key was just in the on position than your plugs would be trying to spark. Have you pulled the wires off and shoved paper clips in there. After cranking the motor you should see that the paper clips are fried. That would tell you you are or are not getting spark for sure.
OZeclipse99DSM is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 02:45 PM   #4
SLEEPS
Ultra DSMtalker
 
SLEEPS's Avatar
 
jock-hipster Civic
Join Date: Oct 2009
Location: Navarre FL
Posts: 1,778
SLEEPS's Gallery
Feedback Score: 3 reviews
Re: 95 mitsubishi eclipse gst no spark?????

Hows your timing? Off perhaps? Did you do a timing belt while it was down, excuse me "being rebuilt".
__________________
Troll Bait & Bisc Inc.

Quote:
Originally Posted by LandoAWD View Post
Forum users are generally idiots.
SLEEPS is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 03:36 PM   #5
OZeclipse99DSM
DSMtalker
 
OZeclipse99DSM's Avatar
 
97 gsx, 99 gs, 98 gs
Join Date: May 2011
Location: Washington
Posts: 213
OZeclipse99DSM's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Re: 95 mitsubishi eclipse gst no spark?????

YES! Listen to sleeps. Sounds like a timing issue now that i think about it. It doesn't cause much to make your car not start. When the timings off you can still get spark but your car may still not start. Pull your plug wires out, shove paper clips in there or tell your little brother to put his finger in there, and crank it over. Check the paper clips or the little brother's finger to see if there burnt. If they are then your getting spark. SLEEPS: "being rebuilt" i find it funny that you "rebuilt" your motor but don't know how to fix this little issue. hmmm.
OZeclipse99DSM is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 04:17 PM   #6
Wes393
Hardcore DSMtalker
 
Wes393's Avatar
 
1991 3000GT VR4
Join Date: Nov 2010
Location: Colorado
Posts: 965
Wes393's Gallery
Feedback Score: 1 reviews
Re: 95 mitsubishi eclipse gst no spark?????

Quote:
Originally Posted by OZeclipse99DSM View Post
SLEEPS: "being rebuilt" i find it funny that you "rebuilt" your motor but don't know how to fix this little issue. hmmm.
Engine building and troubleshooting are totally different skills.

That being said, search how to test your coil pack and signal wires. OR you could go the easier way and pull the boots out, put a spark plug in each one, and have a friend crank over the car. The plugs should fire if the coil is OK. If they do fire and the car still won't turn over, check the ignition timing AND the cam timing. Good luck.
Wes393 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2011, 04:30 PM   #7
OZeclipse99DSM
DSMtalker
 
OZeclipse99DSM's Avatar
 
97 gsx, 99 gs, 98 gs
Join Date: May 2011
Location: Washington
Posts: 213
OZeclipse99DSM's Gallery
Feedback Score: 0 reviews
Re: 95 mitsubishi eclipse gst no spark?????

They are different skills but who would rebuild a motor if they didn't know how to set the timing. Then the car is never going to start.
OZeclipse99DSM is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 12:07 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© AutoGuide